Asiakaskokemuksia ja tuloksia valmennuksista

Ajatuslataamon koulutus- ja valmennustilaisuuksiin on osallistunut avainhenkilöitä, esimiehiä ja henkilöstöä eri toimialojen yrityksistä ja organisaatioista. Täältä voit lukea osallistuneiden palautteita ja vapaita kommentteja.

Erilaisuuden ymmärrys on avain parempaan yhteistyöhön

Halusimme saada johtoryhmän jäsenille ymmärrystä sekä itsestään että toisistaan siten, että työskentelymme voisi olla jatkossa yhä tuloksellisempaa. Sen sijaan, että ihmisten erilaisuus johtaisi kaikkien osapuolten voimavaroja kuluttaviin tilanteisiin, uskomme että lisäämällä ymmärrystä toinen toistemme erilaisuudesta ryhmällä on entistä paremmat edellytykset tulokselliseen ja tiiviiseen yhteistyöhön. 

Valmennus vastasi erinomaisesti sille asetettuihin tavoitteisiin. 

Matilla on kyky kertoa asiat ymmärrettävällä ja konkreettisella tavalla. Lisäksi hänellä on kyky luoda ilmapiiri, joka mahdollistaa myös kriittisen itsetutkiskelun ilman turhaa ryppyotsaisuutta. Voimme lämpimästi suositella Matin valmennuksia muillekin työyhteisöille vuorovaikutuksen ja sujuvan yhteistyön lisäämiseksi.

Kaisa Heino apulaiskaupunginjohtaja, varatuomari, Imatran kaupunki

Itsetuntemusta, parempaa johtamista ja kevyttä kuittailua

Hirveää v****ilua tuli vähän väliä… hehehee!

Alun perin tavattiin, kun halusin oppia tuntemaan itseäni ja kehittää omaa johtamistani. Kun näihin saatiin vastauksia omalla kohdalla niin innostuin sen verran paljon, että halusin ostaa osalle henkilökuntaakin samanlaisen setin.

Opin ymmärtämään paremmin työntekijöiden käytöstä. Jatkossa tullaan käyttämään valmennuksen tuloksia niin, että voidaan tehdä uusista asioista ja muutosten läpiviennistä työntekijöille helpompia. Ja tullaan panostamaan työtehtävien roolituksessa kunkin työntekijän omiin motiiveihin.

Matin tyyli on rento ja sopivasti huumorilla sävytetty. Ulosanti on hyvä ja Matti osaa muotoilla asiat niin, että uudet asiat on helppo ymmärtää ja sanamuodot on sellaisia, että ikävistä, kriittisistä ja hankalistakin asioista oli mukava keskustella.

Plussaa Matille vielä siitä, korjasi autonpesukoneenkin lähtiessään!

Tuomo Asikainen kauppias, Simpeleen Teboil

Asenne ratkaisee!

Matti haastoi havainnollistavien esimerkkien sekä hauskan ja persoonallisen tyylinsä kautta isomman yrittäjäporukan pohtimaan omaa suhtautumistaan ihmisten ajatteluun.

Maailma muuttuu ympärillä, siihen emme voi vaikuttaa. Jokainen suhtautuu muutokseen eri tavalla, siihen voimme. Ehkä seuraavan muutoksen hetkellä oman mielensä asettelu muutoksen ympärille on vähän helpompaa. Hyviä vinkkejä ja loistava esitys!

Matti Iivarinen liiketoimintajohtaja, Maestro

Luottamuksen rakentaja

Matti toimi valmentajanamme yhdessä yhtiömme historian suurimmista muutoksista, joka koski koko henkilökuntaamme.

Vaikutuimme Matin kyvystä avata uusia ajattelutapoja ja taidosta keskustella kunkin tiimin kanssa tiimin omista lähtökohdista käsin.

Valmentajana Matti rakensi luottamusta, jonka pohjalta meidän on ollut hyvä jatkaa uudessa organisaatiossamme.

Ari Saukkonen toimitusjohtaja, Imatran Seudun Sähkö Oy

Ajatusten herättelijä

Matti oli yrityksemme organisaatiomuutoksen yhteydessä herättelemässä ajatuksia sen suhteen, miten muutokseen voi suhtautua hyödyllisemmin.

Koulutukseen osallistujien antaman henkilöstöpalautteen perusteella koulutus oli toimiva täsmäisku juuri niihin aiheisiin, joihin apua lähdettiin hakemaan.

Koulutus oli lennokkaan tarinankerronnan ansiosta mukaansatempaava, kuitenkaan punaista lankaa kadottamatta.

Ilkka Uitti johtaja, toimitusketjun hallinta, Ovako Imatra Oy Ab

Tuloksia ja tyytyväisyyttä

Koko toimihenkilöstömme osallistui Matin suunnittelemaan koulutuskokonaisuuteen.

Projektin tulokset olivat halutunlaisia, ja porukka oli oikein tyytyväinen koulutuksen antiin.

Heikki Hyry toimitusjohtaja, Evälahti Uusimaa Oy

Ratkaisu vaikeaan asiaan löytyi omasta itsestä

Lähdin yksilövalmennukseen hankalan työelämän tilanteen vuoksi. Tunsin Matin jo aiemmista työyhteisömme ryhmävalmennuspäivistä. Tutun valmentajan kanssa oli luonteva jatkaa yksilövalmennukseen etsimään ratkaisua asiaan, joka aiheutti jatkuvaa ahdistusta, itkusta punaisten silmien peittelyä työpaikalla ja lopulta sairausloman. Käynnit työpsykologilla eivät nekään olleet tuottaneet tulosta.

Vaikeasta asiasta avautuminen ei ollut helppo juttu, mutta Matti osasi kysyä juuri oikeita kysymyksiä ja kertoa asiat ymmärrettävästi. Ensi töiksi kartoitimme tilanteen ja sovimme tavoitteista; oman asennoitumisen ja ajattelun korjaamisesta sekä ahdistuksesta eroon pääsemisestä. Kun pelot ja perimmäiset syyt selkenivät, oma olo alkoi saman tien helpottua.

Valmennuspakettiin kuului neljä tapaamista. Ensimmäinen niistä oli ratkaisukeskeinen, seuraavat hienosäätöä sekä uuden ajatustavan sisäistämistä ja tilanteen päivittämistä. Sain Matilta konkreettisia neuvoja ja apuja – ilman niitä olisin taas sairauslomalla!

Valmentajana Matti on äärettömän hyvä: ihmisläheinen, helposti lähestyttävä ja taitava työssään. Lämpimästi suosittelen kaikille, jotka haluavat muuttaa näkökulmaansa ja suhtautumistaan johonkin itselle tai työyhteisölle tärkeään asiaan.

Toimivia työkaluja työelämään

Olen saanut eniten irti yksilötapaamisista, joita oli kaikkiaan viisi. Olen esimiehenä vasta työurani alussa, joten lähdin koulutuksista hakemaan tukea kehittymiseeni esimiehenä sekä työkaluja oman työhyvinvointiin niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Pääaiheita olivat työarjen kommunikointitilanteet, stressinhallinta ja hyvinvointi.

Sain tapaamisista keinoja, joiden avulla pystyn jatkamaan omaa kehittymistäni ja toimimaan parempana esimiehenä myös hankalissa tilanteissa.

Kaikkiaan tapaamisista jäi hyvä fiilis ja energinen olo! Matti on loistovalmentaja – rauhallinen ja rauhoittava, mutta myös innostava ja eteenpäin sysäävä. Valmentaja, jonka kanssa on todella helppo keskustella.

Ajatuslataamolle ja Matille annan kokemusteni perusteella ilman muuta kouluarvosanaksi yhdeksän puoli, jopa täyskymppi!

Ihmismielen tuntija

Matin valmennuksessa oppii ensihämmennyksen jälkeen ymmärtämään ajatustavan merkityksen oman hyvinvoinnin kannalta, mukaan lukien asioiden prosessointia ja jäsentelyä.

Valmennuksen aikana syntyy oivalluksia, kuinka minä itse olen vastuussa ja vaikutan mm. omaan hyvinvointiini. Eräskin osallistuja totesi valmennuksen jälkeen: "Stressiä ei ole, on vain asioita, jotka tulee hoitaa”.

Valmentajana Matilla on taito saada ymmärtämään miksi toimimme, kuten toimimme ja miten omaan toimintaan sekä ajattelutapaan voi vaikuttaa.

Aimo Kettunen henkilöstöjohtaja, Stora Enso Oyj, Imatran tehtaat

Suosittelen!

Minulla on runsaasti, kokemusta Matin koulutuksista henkilökohtaisesti, ja asiakkaideni kautta.

Asiakkaiden antama palaute Matista on ollut erittäin positiivista ja suosittelen varauksetta Mattia myös henkilökohtaisesti.

Tarja Miikki-Nikku johtava työterveyshoitaja, Imatran Työterveys ry

Kommunikointi ja ilmapiiri kuntoon

Hoitolassamme on neljän yrittäjän tiimi jossa kommunikointi oli päässyt takkuamaan ja omat roolit olivat epäselviä yrityksen sisällä.

Kävimme Matilla henkilökohtaiset juttutuokiot sekä yhteisen tiimikeskustelun. Kokemus sai meidät ymmärtämään toisiamme paremmin ja rentoutti ilmapiirin! Se että kävimme läpi erilaisuuksiamme, auttaa ymmärtämään toisen toimintatapoja.

Voin suositella palvelua myös pienemmälle työporukalle! Matti teki keskusteluista rentoja ja luonnollisia :)

Saimme mitä halusimme, ja paljon enemmän

"Pikaisesti kysyin porukalta esityksen jälkeen, että kuinka moni haluaisi kuulla Mattia joskus lisää. Lähes jokainen käsi nousi. Käytäväkeskusteluissa puheenvuorosi herätti runsaasti keskustelua ja kehuja.

Esimiehenä ja puheenvuoron tilaajana voin todeta, että saimme sen, mitä halusimme ja paljon enemmän."

Uutta näkökulmaa

"Oman tuloksen suhteuttaminen suomalaiseen vertailuaineistoon toi tulkintaan hyödyllisen perspektiivin."

Anna Vanhala henkilöstösuunnittelija, Kotkan kaupunki

Yleisiä tuloksia ja hyötyjä:

  • Muutoksen läpivienti nopeutuu
  • Sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin vahvistuu
  • Tukea ja työkaluja yksilölliseen esimiestyöhön
  • Yksilöä arvostava johtaminen lisääntyy
  • Työilmapiiri paranee
  • Työhyvinvointi lisääntyy
  • Tuottavuus lisääntyy
  • Tuloksentekokyky paranee
  • Kilpailukyky kasvaa
  • Työntekijöiden vaihtuvuus vähenee

Innostavaa ja ratkaisukeskeistä valmennusta!

Ota yhteyttä