Henkilökohtaisesti

Mitä hyötyä?

Maailmalla suositun henkilökohtaisen valmentautumisen ja mentoroinnin suosio kasvaa Suomessakin. Mikä oikein on henkilökohtaisen valmennuksen idea?

Valmentajan tehtävä on tarjota uusia tulokulmia valmennettavan ajatteluun. Valmentaja mahdollistaa valmennettavalle uusia hyödyllisempiä ja raikkaampia vaihtoehtoja. Usein ulkopuolelta katsottuna asiat vaan näkee eri tavalla. Ja valmentajan ammattitaito ja kokemus varmistavat, että keskitytään oikeisiin asioihin.

Ammattivalmentaja huolehtii siitä, että prosessi etenee systemaattisesti, ratkaisukeskeisesti ja tuloksia saadaan aikaiseksi.

Olemme auttaneet satoja valmennettaviamme oman ajattelun selkeyttämisessä eroon ongelmista ja kohti tavoitteita.

 

“Olen saanut eniten irti yksilötapaamisista, joita oli kaikkiaan viisi. Olen esimiehenä vasta työurani alussa, joten lähdin koulutuksista hakemaan tukea kehittymiseeni esimiehenä sekä työkaluja oman työhyvinvointiin niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Pääaiheita olivat työarjen kommunikointitilanteet, stressinhallinta ja hyvinvointi. Sain tapaamisista keinoja, joiden avulla pystyn jatkamaan omaa kehittymistäni ja toimimaan parempana esimiehenä myös hankalissa tilanteissa.

Kaikkiaan tapaamisista jäi hyvä fiilis ja energinen olo! Matti on loistovalmentaja – rauhallinen ja rauhoittava, mutta myös innostava ja eteenpäin sysäävä. Valmentaja, jonka kanssa on todella helppo keskustella.

Ajatuslataamolle ja Matille annan kokemusteni perusteella ilman muuta kouluarvosanaksi yhdeksän puoli, jopa täyskymppi!”

Mistä on kyse?

Valmennuskokonaisuus sisältää 1-5 henkilökohtaista 1-2 tunnin tapaamista valmentajan kanssa. Tapaamisten määrä riippuu valmennuksen aiheesta, sisällöstä ja ennen kaikkea siitä, miten nopeasti saamme tuloksia aikaan.

Aloitamme henkilökohtaiset valmennukset aina maksuttomalla kartoitustapaamisella. Tällöin valmennettava pääsee riskittömästi tutustumaan valmentajaan ja vaihtamaan ajatuksia omasta tilanteestaan, tietenkin 100 % luottamuksellisesti.

Samalla valmentaja voi arvioida, onko hän oikea henkilö täyttämään kyseisen valmennettavan tarpeet ja tavoitteet. Mikäli yhteinen näkemys löytyy niin kokonaisuus hintoineen räätälöidään aina tapauskohtaisesti.

Hintamme vaihtelevat välillä 250 -1500 euroa (+alv) projektin vaativuudesta ja asiakkaan saavuttamista hyödyistä riippuen. Usein annamme valmennuksillemme myös rahat takaisin -takuun. Valmennus tapahtuu Ajatuslataamon tiloissa Imatralla tai valmennettavan järjestämissä tiloissa Imatran ulkopuolelle.

 

“Lähdin yksilövalmennukseen hankalan työelämän tilanteen vuoksi. Tunsin Matin jo aiemmista työyhteisömme ryhmävalmennuspäivistä. Tutun valmentajan kanssa oli luonteva jatkaa yksilövalmennukseen etsimään ratkaisua asiaan, joka aiheutti jatkuvaa ahdistusta, itkusta punaisten silmien peittelyä työpaikalla ja lopulta sairausloman. Käynnit työpsykologilla eivät nekään olleet tuottaneet tulosta.

Vaikeasta asiasta avautuminen ei ollut helppo juttu, mutta Matti osasi kysyä juuri oikeita kysymyksiä ja kertoa asiat ymmärrettävästi. Ensi töiksi kartoitimme tilanteen ja sovimme tavoitteista; oman asennoitumisen ja ajattelun korjaamisesta sekä ahdistuksesta eroon pääsemisestä. Kun pelot ja perimmäiset syyt selkenivät, oma olo alkoi saman tien helpottua.

Valmennuspakettiin kuului neljä tapaamista. Ensimmäinen niistä oli ratkaisukeskeinen, seuraavat hienosäätöä sekä uuden ajatustavan sisäistämistä ja tilanteen päivittämistä. Sain Matilta konkreettisia neuvoja ja apuja – ilman niitä olisin taas sairauslomalla!

Valmentajana Matti on äärettömän hyvä: ihmisläheinen, helposti lähestyttävä ja taitava työssään. Lämpimästi suosittelen kaikille, jotka haluavat muuttaa näkökulmaansa ja suhtautumistaan johonkin itselle tai työyhteisölle tärkeään asiaan.”

Miten?

Yksinkertaisuudessaan valmennusprosessi toimii näin:

  1. Tutustutaan lähtötilanteeseesi maksuttomassa kartoitustapaamisessa. Mikäli yhteinen sävel löytyy niin sovitaan valmennustapaamisten määrä, sisältö ja kokonaisuuden hinta.
  2. Aloitetaan miettimällä yhdessä mitä sinä oikeasti haluat? Tarvitset hyvän tavoitteen, jonka luomisessa autamme.
  3. Tehdään mitä tarvitsee, jotta sinä saavutat haluamasi. Tässä hyödynnämme kahdenkeskisiä keskusteluita ja erilaisia harjoitteita. Saatatpa saada pieniä kotitehtäviäkin.

Valmentajaa voi olla suureksi avuksi, koska tilanteessa on aina mukana oma luonne, persoona, asenne, tarpeet ja motiivit, uskomukset ja oma näkemys maailmasta. Lisäksi ihmiset eivät aina ole itse tietoisia kehittymistään estävistä rajoitteista eivätkä aina kykene itse niitä selvittämään tai niihin vaikuttamaan.

Ratkaisuihin keskittyvän valmentajan tehtävä on ymmärtää asiakkaan tilanne asiakkaan kokemuksen pohjalta ja tarjota asiakkaalle toimivat keinot tavoitteeseen pääsemiseksi.

Mitä muuta

Valmennamme henkilökohtaisesti kahden tyyppisiä asiakkaita.

Ensimmäisellä ryhmällä on selkeitä tai ei niin selkeitä ongelmia, joista he haluavat eroon. Olemme valmentaneet mm. yrittäjiä stressiin, ajattelun selkeyteen, tavoitteiden luomiseen ja kiireen sekä stressin hallintaan liittyvissä asioissa.

Toinen ryhmä miettii tavoitteitaan, mutta haluavat apua tavoitteidensa saavuttamiseksi. Olemme valmentaneen mm. esimiehiä ja johtajia myyntiin, kommunikointiin, itsetuntemukseen ja oman johtamistyylin löytämiseen liittyen.

Valmennamme henkilökohtaisesti sekä yritys- että yksityisasiakkaita. Jotkut valmennettavistamme kurottelevat tähtiin ja toiset haluavat vain saada perusasiat kuntoon.

Monesti näissä tapaamisissa on kyse siitä, että valmentaja auttaa löysäämään käsijarrusta ja keskittymään olennaiseen. Valmennus antaa myös usein vastauksia kysymykseen “Kuka minä olen ja mitä haluan?”.

Valmennettavamme kertovatkin asioiden ja oman ajattelun selkeytymisestä, positiivisuuden lisääntymisestä ja ongelmien muuttumisesta ratkaisuiksi.

Mikäli kolahti, soita tai täytä yhteydenottolomake heti.

Muut valmennukset

Tutustu muihin valmennuksiin

Innostavaa ja ratkaisukeskeistä valmennusta!

Ota yhteyttä